Ice Music Festival Geilo
 

Verdens eneste Ice Music Festival. Opplev en unik festival der instrumentene er laget av naturlig is i Geilo, Norge Jan 31. til Feb 4. 2018.

 
 
 
Ice Music Festival Emile Holba.jpg

Unik musikalsk opplevelse

#icemusicfestival2017

Ice Music Festival går av stabelen for sitt tolvte år på Geilo fra 9. - 12. februar 2017. Ismusikkfestivalen har skapt en unik og banebrytende stemning ingen kan måle seg med. Plassert i det idylliske fjellområdet på Geilo, under øynene til mektige Hallingskarvet. Festivalen er naturstyrt, og det er fullmånen som bestemmer datoen for når musikk og natur skal lage estetiske toner på Geilo.

Alt er konstruert og formet fra naturlig is og snø, og festivalen er en heder til kunst, miljø og verdens viktigste ressurs - vann, fryst vann. Ice Music Festival på Geilo er verdens eneste musikkfestival der alle instrumentene er laget av is, og er kanskje den mest unike musikkfestivalen som finnes.

Festivalen ble for første gang arrangert i 2006 av ildsjelene Terje Isungset og Pål K. Medhus, og har etter det blitt en årlig hyllest til samspill mellom musikk og uttrykk, utført av spesielt inviterte artister.

Ta med deg varme klær og besøk oss på Geilo på Ice Music Festival til magisk ismusikk. Informasjon om transport, overnatting og program finnes på sidene her, men om du har noen spørsmål er det bare å kontakte oss på info@icemusicfestival.no

Stay tuned for nyheter og oppdateringer på Twitter, Facebook  og News  feeds.

 

Plassering + Reise

#icemusicfestival2017

HVORDAN KOMME SEG TIL ICE MUSIC FESTIVAL 2017

Geilo ligger midt mellom Oslo og Bergen og det er lett å komme seg hit både med tog, buss og bil.

TOG

Fra Bergen til Geilo tar det 3 timer med tog og fra Oslo tar det 3,5 time.
Bergensbanen har 5-6 avganger/ankomster døgnet til/fra Geilo. Togbilletter kan bestilles på NSB

BIL

Fra Oslo følger du skilting til Hønefoss, så til Bergen, følg Rv 7. Det er ca 250 km fra Oslo til Geilo. Følg Rv 7. Du kan også følge Fv 40 fra Larvik og opp til Geilo. Fra Bergen følger du skilting til Oslo på Rv 7 gjennom fjord-Norge og over fantastiske Hardangervidda. Rv 50 til Aurland og videre til Geilo er et supert alternativ, der du også får med deg fjord-Norge og fjellovergang.

BUSS

Hallingbussen har daglige avganger med direktebuss fra Oslo til Geilo på Rv 7. For rutetabell, klikk her.

FLY

Det er ingen flyplass på Geilo, men fra Oslo og Bergen er det flere daglige direkteruter til utlandet. Som beskrevet er det flere daglige togavganger til Geilo fra begge byene.

Skyscanner er et godt hjelpemiddel til å sjekke flytidene.

 

2017 Program

#icemusicfestival2017

 

Torsdag  9

20:00 *Acoustic Icemusic* + 
Viktig budskap varsling

Intimkonserter i igloer.

Studenter fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) bygger en liten fantasilandsby av is og snø.  Denne kvelden inviteres du inn i den unike atmosfæren narturen gir. Konsertene er akustisk.

Vi har også en startet en ny samarbeid med Griegakademiet ved Universitetet i Bergen. Den GA studenter vil være å lage sine egne instrumenter av is i løpet av uken og vil utføre dem som en del av disse konsertene!

Del 1 Ivar kolve – Isofon (solo)

Del 2 Sara Marielle Gaup Beaska – Joik

Terje isungset – Isperkusjon, ishorn og isofon.

Mmaks 40 personer per konsert.


*VIKTIG MELDING* Til de som planlegger å delta i Acoustic IceMusic konsert torsdag 9 februar kl 20.00 - interessen for åpningskonserten er høyere enn forventet, så vi har bestemt oss for å sette opp en ekstra Acoustic IceMusic konsert torsdag klokken 21.00.

For de av dere som har kjøpt en hel festival billett, kan du sende en e-post til info@icemusicfestival.no~~V å reservere seter på den foretrukne konsert med tirsdag 07.02 12:00.

Dette inkluderer de av dere som allerede har kontaktet oss, som du nå kan velge mellom to ganger. Vi er så lei for det inntrufne. Billetter til konserten vil være ute for salg etter 12.00 tirsdag 7. mai.

*Mer Informasjon*

Bergen Academy of Art & Design

Grieg Academy University of Bergen

Ivar Kolve

Sara Marielle Gaup

Terje Isungset 

Acoustic Icemusic konsertbillett 325,- | barn150,-  

Festivalpass tor-søn 1250,- | barn 525,-

Dagspass fredag 600,- | barn 300,-

Dagspass lørdag 800,- | barn 400,- 

*Husk varme klær!*

Fredag 10

20:00 *North Pole - South Pole*

Den fantastiske saksofonisten Grzech Piotrowski fra Polen skal forsøke å lage en issaksofon (!) og ingen vet egentlig om det er mulig eller hvordan det vil høres ut. På scenen står også Steinar Raknes på isbass og Snorre Bjerck med sitt rytme ensemble på istrommer.

Norsk gitarist Thomas T Dahl, som skal spille en is strengeinstrument - svært nær en norsk langeleik!

22:00 *Finish Moods*

På denne konserten lanseres årets instrument, iskantele!

Kantelemester fra Finland, Minna Raskinen og vokalist Anita Lehtola-Tollin (kjent fra Hedningarna), opptrer med musikk fra de kalde, finske skoger sammen med Terje Isungset på isperkusjon.

*Mer Informasjon*

Grzech Piotrowski

Bill Covitz

Steinar Raknes

Snorre Bjerck

Minna Raskinen

Anita Lehtola-Tollin

Thomas T Dahl

Terje Isungset

North Pole - South Pole konsertbillett 325,- | barn 150,- 

Finish Music konsertbillett 325,- |barn 150,- 

Festivalpass tor-søn 1250,- | barn 525,-

Dagspass fredag 600,- | barn 300,-

Dagspass lørdag 800,- | barn 400,- 

*Husk varme klær!*

Lørdag 11

15:00 *Familieforestilling. Iskunst, ismusikk, isbre, klimaforskning og lyden av 1815!.

Den amerikanske iskunstneren Bill Covitz lager show! Maria Skranes og Terje isungset opptrer med ismusikk og Minna Raskinen og Anita Lehtola-Tollin fremfører finske vintersanger med iskantele og sang.

Vulkansk Ice vitenskap!

Den amerikanske iskunstneren Bill Covitz lager show! Maria Skranes (vokal) og Terje isungset (is)kommer direkte fra turne i Belgia med sin ismusikk. Årets instrument: Iskantele spilt av Finlands kantelemester Minna Raskinen. I sammen med  Anita Lehtola-Tollin (vokal)  får vi stemninger fra de finske skogene.

Terje Isungset og Professor i klimadynamikk ved Universitetet i Bergen,  Kerim H Nisancioglu har sar samarbeidet  i flere år. De er eksperter på is på hvert sitt område. Kerim kan gi oss fakta om hvordan klimaendringene påvirker polarområdene og våre levesett.

Han er jevnlig på Grønlag for foskning og kommer til Geilo med et stykke is fra 1815!  Denne isen kan fortelle oss nøyaktig hvordan klimaet var i 1815 og den viser det katastrofale vulkanutbruddet Tambora i Indonesia som var i 1815! 

Terje vil prøve å spille musikk på samme stykke is. Hvordan er lyden av 1815?

21.00 *Ice Music Party*

Fieh spiller catchy R&B, jazz, soul og hip-hop. Fie og bandet er som nykommere å regne, men er allerede booka inn på en rekke festivaler og klubber og de har sitt utspring i miljøet rundt Norges Musikkhøgskole. På Geilo blir alle synther og el gitarer bytta ut med ekte is instrumenter!  Iisofon, isbass, istrompet og istrommer. Husk dansesko!

Snorre Bjerck: Ice drums

Ivar Kolve: Iceofone

Ola Øverby - Icedrums

Andreas Rukan - Icebass

Lyder Øvreås Røed - Icetrumpet

Sofie Tollefsbøl - Vokal

24.00 *Full Moon Concert*

Fullmånen byr på magisk stemning og duoen Arvvas musikk fra Lappland blandes med polsk og norsk ismusikk.   

Sara Marielle Gaup Beaska – Joik, Steinar Raknes – Isbass, Grzech Piotrowski – Issaksofon, Maria Skranes – Vokal og Terje Isungset - Is.

*Mer Informasjon*

Fieh

Maria Skranes

Arvvas

Steinar Raknes

Sara Marielle Gaup

Grzech Piotrowski

Minna Raskinen

Anita Lehtola-Tollin

Bill Covitz

Terje Isungset

Family Concert konsertbillett 200,- |barn 75,- 

Ice Party konsertbillett 325,-| barn 150,-

Full Moon Concert konsertbillett 500,-|barn 200,-

Festivalpass tor-søn 1250,- | barn 525,-

Dagspass fredag 600,- | barn 300,-

Dagspass lørdag 800,- | barn 400,- 

*Husk varme klær!*

Søndag 12

12.00 *Winter Songs*

 

Ismusikk innendørs! 

Terje Isungset er oppfinneren av ismusikk og hadde også ideen til å starte ismusikkfestivalen. Han har gjort ismusikken kjent ved sine turneer verden rundt siden år 2000. Å spille på is ute i minusgrader kan by på utfordringer, og det er faktisk nesten umulig. Å spille på is i 25 grader pluss krever enda mere planlegging og kunnskap.  Vil du høre ismusikk uten å fryse, i et varmt og fint rom så er dette bandet den eneste mulighteen i Verden! 

 Terje Isungset: Is.

Maria Skranes: Vokal, isperkusjon og elektronikk.

Tor Magne Hallibakken lyd design.

*Mer Informasjon*

Maria Skranes

Terje Isungset

Geilo Kulturkyrkje

Winter Songs konsertbillett 200,- |barn100,-|

Festivalpass tor-søn 1250,- | barn 525,-

Dagspass fredag 600,- | barn 300,-

Dagspass lørdag 800,- | barn 400,- 

*Husk varme klær!*

 

 

 

Overnatting 

#ICEMUSICFESTIVAL2017

Geilo tilbyr et bredt utvalg av hoteller, hytter og leiligheter som passer for familier, par og store grupper - fra det helt enkle til det luksuriøse. Med over 5000 senger å velge mellom, er Geilo klar til å ønske deg velkommen til Ice Music Festival 2017.

Geilo Holiday kan ordne overnatting på Geilo, og de kan også hjelpe deg med aktiviteter, skipass, skileie og barnepass ferien din på Geilo.

Du kan bestille gjennom Geilo Holiday online booking eller kontakte dem via booking@geiloholiday.no eller ringe dem på +47 32 09 00 00.

Andre Iskalde Aktiviteter

#icemusicfestival2017

Internasjonalt kjent for sine skibakker, hundrevis av kilometer med langrennsløyper og suverene terrengparker - Geilo tilbyr også mange andre spennende vinteraktiviteter for de som ønsker å komme seg bort fra skibakkene.

Hvorfor ikke prøve hundekjøring, aking, truger, fatbike sykling, kanefart, vinter paintball, Tenpin bowling, snøkiting, airboard og bilkjøring på is ...

... Les mer om alle disse aktivitetene og mye annet enten ved å klikke på den søte huskyen eller her.

2017 Sponsorer

#ICEMUSICFESTIVAL2017

Den 12. Ice Music Festival kan ikke eksistere uten generøs støtte fra våre sponsorer. Deres kollektive støtte er så verdifull og vi setter stor pris på engasjementet fra hver virksomhet som mester slik unik musikalsk opplevelse.

Spesielt ønsker vi å takke vår overskriften sponsor av #icemusicfestival2017 - Europas ledende arbeidstøy merkevare Engelbert Strauss. Klikk på levende struts logo og oppdage Engelbert Strauss fantastiske utvalg av kvalitetsklær.

Geilo og bredere Hol Kommune er et varmt strikket samfunnet og hver bedrift uthevet nedenfor spiller en nøkkelrolle i å holde området i live og levende hele året. 

Klikker du på en logo vil ta deg til selskapets hjemmeside.